Pokémon: Let’s Go Pikachu! samenvatting E3

Exclusief: Pokemon: Let’s Go Pikachu! Gameplay en informatie vanuit de E3 gamebeurs!

GoPikachu.nl heeft het exclusieve interview met Junichi Masuda op de Gamebeurs E3 voor jou samengevat.

Masuda is een Japanse game-ontwerper en is vooral bekend geworden als belangrijke pion binnen de Pokémon familie.

Twee weken geleden maakte Nintendo bekend dat naast de introductie van Pokémon Quest er ontzettend spannend nieuws aan zitten komen voor de échte liefhebber, waarbij wij het natuurlijk hebben over de games Pokémon: Let’s Go Pikachu! en Pokémon: Let’s Go Eevee!

Pokémon: Let’s Go Pikachu is er voor iedereen

Het spel is speciaal ontworpen voor de ultieme Pokémon fan. Dat wilt zeggen dat Pokémon: Let’s Go Pikachu en Pokémon: Let’s Go Eevee veel herkenningspunten bevatten voor de old-skool Pokémon fan.

Het spel speelt zich dan ook af in de bekende Kanto regio.

Ook voor nieuwe generatie Pokémon liefhebbers is het spel een ware verademing. Pokémon Let’s Go is dan ook een ware opvolger van de games Pokemon Blue- Red en Yellow.

Omgetoverd tot 3D

De herkenningspunten zijn tot in de detail uitgewerkt. Kun jij je nog herinneren dat je je eerste Pokémon spotte in Viridian City? Het bos is werkelijk waar een droom die uitkomt.

Door het hoge gras heen lopen diverse Pokémons en er verschuilen zelfs Pokémon trainers achter de hoge bomen van het bos.

Daarnaast kun je nu ook fruit verzamelen in het spel. Net zoals bij Pokémon GO kun je fruit en snoep geven aan de Pokémon die je wilt vangen. Het geven van fruit zal ervoor zorgen dat de Pokémon kalm wordt en eenvoudiger te vangen is.

pokemon let's go pikachu Reviewjpg

Viridian Forest is (net als de rest van het spel) volledig in 3D uitgewerkt.

Pokémon vangen met je Joycon

Pokémon Let’s Go is te bespelen met 1 JoyCon. Hiermee speelt Nintendo in op het feit dat je altijd druk bent en misschien zelfs wel een bak met popcorn met je andere hand naar binnen kunt gooien tijdens het harde werken.

Anders dan bij de reguliere Pokémon game heb je zelf invloed op het gooien van de Pokéball. Waar je in het verleden enkel de keuze had om bijvoorbeeld een andere kleur Pokéball te gooien kun je nu dus ook wat doen aan de techniek van je worp.

Met de Joycon zul je moeten richten en zelfs een effect moeten meegeven om Pokémon te vangen.

En dat is nodig. Pokémon met een hoog level zijn namelijk lastiger te vangen. Deze Pokémon zullen continu bewegen of zelfs de bal wegslaan.

Pokémon vangen met de Pokéball Plus

Naast de Joycon kun je ook Pokémon vangen met misschien wel de tofste gadget van 2018. De Poké ball Plus. Deze Poké Ball kun je op verschillende manieren richting een Pokémon ‘gooien’.

Zo kun je zelfs bovenhand of onderhands een Pokéball gooien.

In het begin van de game zie je dat de Pokémon die jij wilt vangen relatief rustig zijn en eenvoudig te vangen zijn. Naarmate je verder in het spel komt zul je zien dat de Pokémons ook echt gaan bewegen. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat je erg je best moet doen om jouw gewenste Pokémon te vangen.

pokemon lets go pikachu pokemon vangen

In het (bewegende) voorbeeld zie je dat Pikachu erg zijn best doen om de Pokéball Plus te ontwijken. Je zult dus écht jezelf verschillende technieken moeten aanleren.

Daarnaast valt de gamers op de E3 beurs op dat het gewicht en de grootte van de Pokéball erg goed aanvoelt. Hij ligt volgens de kenners zelfs perfect in de hand en is daarmee zéér gebruiksvriendelijk. Een ideale vervanger van de Joycon dus.

Wat zit er in de Pokéball Plus? Mew…!

Het vangen van een Pokémon geeft een speciaal gevoel. Niet alleen trilt je Pokéball als je een Pokémon gaat vangen of geeft hij licht, Nintendo maakt het namelijk nog íets gekker.

De Pokéball Plus heeft zelfs een echte Pokemon in zich. Hoe gaaf is dat? Hiermee geeft Nintendo als het ware een cadeautje, wanneer je de Pokeball Plus zult kopen.

De Pokémon die erin zit is naar verluidt Mew. De roze vriend van MewTwo. Een mysterieuze Pokémon dus jij dus alleen kunt verkrijgen met het kopen van de Pokéball Plus

Je kunt de Pokeball gebruiken zonder je telefoon te gebruiken in Pokémon Go. Eigenlijk zou de Pokéball ‘Go’ Plus moeten heten.

Net als bij de andere Pokémon games dien je ervaring op te doen door gevechten te winnen en Pokémon te vangen.

Partner Pokémon

Je hebt één vaste partner Pokémon. Hierbij is Pikachu natuurlijk je partner bij Pokémon: Let’s Go Pikachu en Eevee bij: Pokémon: Let’s go Eevee.

Pikachu zal op je linkerschouder zitten en Eevee zal op je hoofd zitten.

Tweede partner Pokémon?

Je kunt er voor kiezen om een andere Pokémon ook met je mee te laten lopen. Hierdoor lopen er dus 2 Pokémon met je mee.

De keuze is aan jou! Je kunt iedere Pokémon met je mee laten lopen, zolang hij maar in je team zit.

Pokémon Gevechten

Je kunt het in de game zowel opnemen tegen ‘fictieve’ Pokémon trainers als tegen echte trainers. Je kunt dus heel traditioneel gaan vechten, maar ook bijvoorbeeld jouw beste vriend uitnodigen bij je thuis.

Deze Multiplayer functie is erg tof en binnen no-time zijn beide Nintendo Switches aan elkaar gelinkt.

De gevechten binnen Pokémon: Let’s Go zijn bijzonder traditioneel. Hierdoor kun je zelf een aanval selecteren tijdens de battle door simpelweg op een aanval te klikken. Ervaren Pokémon trainers zullen dit herkennen van onder andere de Gameboy of misschien wel Pokémon Stadium op de Nintendo 64.

pokemon lets go pikachu aanval kiezen
Kies zelf je aanval in Pokémon: Let’s Go Pikachu!

Verschil in Pokémon

De Rattata die je tegenkomt in het begin van het spel kan zomaar groter zijn naarmate je verder bent gekomen in het spel. Dit geeft onder andere ook de kracht aan de Pokémon.

Nintendo heeft deze optie ontwikkeld om jou te stimuleren om meerdere Pokémon te blijven vangen.

Deze Pokémon die je hebt gevangen kun je in ruil voor Cancy in ruilen via een speciale functie. Je stuurt de Pokémon dan naar de Professor.

Met de Candy die je ontvangt kun je je team weer sterker maken.

Spelen met zijn tweeën

Je kunt de game dus met zijn tweeën spelen. Je kunt eenvoudig tijdens het spel een trainer uitnodigen om samen Pokémon te gaan vangen. Hierdoor wordt het spel niet een solo-game maar echt een spel om samen te spelen met je vrienden.

Je kunt zelfs samen een gymleider uitdagen en badges verzamelen, erg tof!

Daarnaast kun je ook Pokémon transporteren vanuit Pokémon GO naar de Nintendo Switch. Dit kun je doen in de zogenaamde GO PARK area.

Wat is GO Park in Pokémon: Let’s Go Pikachu?

De safari zone die je wellicht kent uit Pokémon Yellow is vervangen door GO Park. Alle Pokémon die je hebt gevangen in de Kanto regio kun je hier transporteren.

Integratie met Pokémon GO

Vanuit Pokémon GO kun je Pokémon selecteren om GO Park te joinen.

Wanneer je praat met deze Pokémon dan joint hij je party. Wanneer je de Pokémon dan vangt wordt hij getransporteerd van Pokémon GO naar Pokémon Let’s Go: Pikachu.

Hoe hoger het level van je Pokemon op Pokémon GO hoe lastiger het dus ook is om deze Pokémon te vangen in GO Park.

Het maakt niet uit welke Pokémon GO je integreert in je eigen spel. Je kunt dus allerlei Pokémon ontvangen. Je hoeft dus niet zelf de Pokémon ooit gevangen te hebben.

Wanneer je de Pokémon transfereert ben je de Pokémon dus kwijt in je Pokémon GO account. In ruil hiervoor krijg je uiteraard wel Candy om in de Pokémon GO app te besteden.

Fun Facts In-game:

  • Pokémon zijn afgebeeld op ware grootte. Hierdoor is een Onix écht mega en een pidgey slechts een kleine Pokémon in het veld.
  • Pokémon als een Elektro zullen dus ook echt achter je aanrollen in plaats van lopen.

Rivaal in Pokemon: LETS GO Pikachu

Er is een andere rivaal dan in de reguliere Pokemon game. Hij is een stuk aardiger dan Gary was in de vorige spellen. Zijn naam is Trace en hij is eigenlijk best vriendelijk voor je. Hij geeft je zelfs tips.

Brock is terug in Pokémon Let’s Go!

Brock keert natuurlijk terug in Pokémon Let’s Go. Fans van het eerste uur zullen Brock nog kennen van de tv serie op Disney XD of Fox Kids en natuurlijk als gymleader in de gameboy spellen. Ook in Pokémon Blue, Red en Yellow was Brock namelijk de eerste Gymleader om te verslaan.

pokemon lets go pikachu - brock
Brock is de eerste Gymleader in Pokemon: Let’s Go!

Hoe werkt linktrading in Pokemon: lets go pikachu?

Je kunt eenvoudig vanuit het menu ‘Play with friends’ selecteren. Hierbij kun je op basis van je lokale WIFI of internet verbinding 3 opties selecteren:

  1. Single-battle
  2. Double battle
  3. Link trading (uitwisselen Pokémon)

pokemon lets go multiplayer

Speel samen met een vriend!

Het grappige is dat je een link connectie kunt leggen door alle 3 dezelfde code in te toetsen. Dit werkt eigenijk als een soort fruitautomaat. Pokemons zijn namelijk de code.

In plaats van een Gamercode: 34qq5q5 wordt je code dus bijvoorbeeld: pikachu, bulbasaur en vulpix.

We sluiten af met een quote van Mr. Masuta.

Pokémo: Let’s Go Pikachu is een spel voor iedereen. Met Pokémon GO heeft iedereen dat al mogen ervaren. We hopen met deze game een unieke nieuwe ervaring te biedt aan de trouwe fans, maar ook zeker aan de nieuwe generatie Pokémon liefhebbers.

Goed om te weten:

Er komt een speciale bundel aan. Hierdoor kun je tegen een korting het spel én de Poké Ball Plus in één kopen. Houdt de website dus in de gaten voor deze toffe actie!

Bekijk de volledige samenvatting terug op dag 1 van het E3 game-event!

Facebook Comments